miercuri, 17 februarie 2010

IISUS CRISTOS DIN CRONICA AKASA - partea a-III-a

       Cele trei mari suferinte legate de declinul omenirii, pe taramul paganismului, al iudaismului si al esenianismului l-au facut sa inteleaga, sa simta ca omenirea avea nevoie de un impuls nou, de o noua cale de mantuire. Cu aceste dureri sufletesti s-a intors acasa, acolo unde doar mama lui vitrega incepea treptat, treptat sa-l inteleaga. Apropierea ei sufleteasca de el si puterea ei de intelegere a facut ca Iisus din Nazaret sa-i poata vorbi despre intreita lui durere. Vorbindu-i despre durerea lui sufleteasca, vorbele lui se revarsau si actionau asupra sufletului ei. Cuvintele lui erau ca niste fiinte vii care se duceau de la el spre mama vitrega, adoptiva, erau o trecere sufleteasca vie de la el la sufletul mamei vitrege, adoptive despre nesfarsita lui suferinta si despre nesfarsita lui iubire. Vorbind astfel mamei sale, tot ce exista in sinea lui se revarsa prin cuvintele pe care le rostea asupra ei, in sufletul ei, spiritualizandu-l. In aceasta convorbire in sufletul mamei vitrege adoptive, a putut patrunde la un moment dat sufletul mamei dupa trup a lui Iisus din Nazaret astfel incat de acum inainte mama Lui vitrega a trait cu acest suflet.
       In timp ce vorbea astfel mamei sale vitrege, adoptive, cand cuvintele lui vii se revarsau asupra ei, simtea ca din el se desprindea ceva, care era ca o sine, ceva care devenise una cu durerea si iubirea sa. In momentul in care sinea aceasta s-a desprins de corporalitate, in Iisus din Nazaret a luminat constienta ca aceasta sine era cea a lui Zarathustra. Eul, sinea lui Zarathustra plecase, Iisus din Nazaret in cele trei corpuri ale lui: fizic, eteric si astral, impregnate de puternicele trairi ale suferintei si iubirii a simtit un puternic impuls ce il indemna sa se indrepte spre Iordan, la Ioan Botezatorul.

       Stim si din relatarile Evangheliilor ca acolo in raul Iordan a coborat in trupul Lui Iisus din Nazaret Cristosul, Entitatea Cristica. Cristos, a intrat treptat in cele trei corpuri ale Lui Iisus din Nazaret, acest proces a durat trei ani. Abia in momentul in care se apropia moartea, intrepatrunderea era reala si totala. Am vazut cele trei mari suferinte prin care a trecut Iisus din Nazaret, dar ceea ce a indurat Cristos, in cei trei ani, cufundandu-se in cele trei corpuri umane: fizic, eteric si astral, a fost o durere infinit mai mare, o suferinta permanenta care se transforma in iubire, iubire si iarasi iubire.

       Sant extraordinare relatarile lui Rudolf Steiner, luate din Cronica Akasa despre relatia Lui Cristos cu Iisus din Nazaret, precum si cu ucenicii. El spune ca in timp ce Iisus putea fi intr-un anumit loc, Cristos putea fi intr-un loc sau altul. Cu cat se cufunda mai mult in trupul Lui Iisus din Nazaret, Cristos se cufunda si in fiinta cea mai launtrica a ucenicilor Sai si prin aceasta comuniune intima, El vorbea cand dint-unul, cand dintr-altul. Astfel, mergand prin tara, Cristos vorbea prin Iisus din Nazaret sau printr-un ucenic. El se transpunea in ucenici cu asemenea forta incat expresia fetei acelui ucenic se schimba atat de mult incat cel care-l asculta avea senzatia ca vorbea chiar Iisus Cristos.

       Umbland in felul acesta peste tot in tara, Iisus Cristos si ucenicii Lui, devenea tot mai periculos pentru adversari si pentru ca nu il puteau deosebi pe Iisus Cristos din ceata Lui de ucenici a fost necesara tradarea si sarutul lui Iuda.

       Prin tradare, Iisus Cristos a fost prins si rastignit, fapt relatat si de Evanghelii. In timp ce Iisus era pe cruce, s-a intunecat Cerul, moment in care pe Pamant are loc o mare schimbare, Cristosul a trecut in aura vie a Pamantului. Astfel prin moartea si invierea Lui Iisus Cristos, Pamantul, Omenirea a primit acel Impuls Viu de care avea nevoie, Impulsul Lui Cristos. Impulsul Sau a actionat atunci ca fapt real. De atunci in omenire El a actionat mai mult inconstient, El a actionat prin ceea ce este, nu prin ceea ce a fost inteles. Dar devine din ce in ce mai necesar ca oamenii sa invete si sa-L inteleaga pe Cristos.

Niciun comentariu: