sâmbătă, 1 ianuarie 2011

CUM A DEVENIT IISUS UN CRISTOS

      Ce stim despre Viata Lui Iisus Christos intre nastere si Botezul in Iordan?

      Unul din cei mai mari comandanti militari ai tuturor timpurilor vorbea despre Iisus din Nazaret folosind urmatoarele cuvinte: "Intre El si oricare alta persoana de pe Pamant nu exista nici un termen posibil de comparatie; Alexandru cel Mare, Cezar, Charlemagne(Carol cel Mare), si Eu insumi am fondat imperii. Iisus Christos si-a fondat imperiul pe iubire. Si in acest moment, cu 18 secole mai tarziu, milioane de oameni ar muri pentru El". - Acestea sunt cuvintele lui Napoleon Bonaparte cand a fost exilat pe insula Sfanta Elena. "Ce i-a dat Lui Iisus Christos acea putere? Astfel incat sa se poata spune atat de corect despre El, de catre doctorul James Allan, cu 80 de ani mai tarziu: toate armatele care au marsaluit vreodata, toate navele care au navigat vreodata, toate parlamentele care s-au intrunit vreodata, toti regii care au domnit vreodata puse laolalta, nu ar fi afectat viata rasei omenesti atat de puternic cum a facut-o acest Om".
      In cele doua parti ale filmului "Cum a devenit Iisus un Christos", Miceal Ledwith, fost consilier al papei Ioan Paul al Doilea timp de 17 ani, dezvaluie in mare (pe baza de Documente aflate in biblioteca Vaticanului) un aspect al enigmei celor doua spatii goale din Viata Lui Iisus din Nazaret care nu sunt relatate in Evanghelii: Primul spatiu gol este legat de perioada petrecuta in Egipt si pana la varsta de 12 ani marcata de momentul in care Iisus este in templu si vorbeste invatatilor vremii din intelepciunea scripturilor si al doilea spatiu gol este cel dintre varsta de 12 ani si pana la varsta de 30 de ani pana in momentul Botezului in Iordan.

Cum a devenit Iisus un Christos - prima parte

    Un alt aspect al celor doua spatii goale din Viata Lui Iisus din Nazaret vazut din alta perspectiva este prezentat in cele 3 comentarii "Despre Viata Lui Iisus din Cronica Akasa" dupa Rudolf Steiner publicate pe http://www.foculrenasterii.blogspot.com/

Cum a devenit Iisus un Christos - a doua parte

Niciun comentariu: