joi, 20 mai 2010

CREATIA - ROLUL ELOHIMILOR SI ARHAILOR

     Ceea ce in Biblie este denumit Creatia, celor sase sau sapte zile, Stiinta Spirituala sustine ca de fapt este o repetitie, a etapelor si starilor precedente, in care are loc o reinviere a acestora,o reaparitie intr-un aspect si o forma noua. Biblia descrie de fapt, in Geneza, modul cum SENSIBILUL se naste din SUPRASENSIBIL. Faptele infatisate in Geneza, sant de fapt suprasensibile, aflandu-se doar cu o treapta mai sus decat cele sensibile.
     Amintim ca potrivit Stiintei Spirituale starea planetara PAMANT a fost precedata de alte trei stari planetare: SATURN, SOARE, LUNA. De la inceputul starii SATURNIENE si pana la starea PAMANT si pana astazi, de la starea initiala de caldura si pana la viata pe care astazi o percepem si o traim totul a fost un proces complex rezultat al ingemanarii si conluclarii celor noua Ierarhii Celeste. Se cuvine sa amintim cele noua Ierarhii grupate in trei grupe de cate trei:
                - SERAFIMI
                - HERUVIMI
                - TRONURI -cele mai inalte entitati spirituale,cele mai sublime manifestari
                                  ale iubirii, intelepciunii si vointei;
                                 -aceasta este prima triada.
                - KYRIOTETES -DOMNII
                - DINAMIS -VIRTUTI -SPIRITE ALE MISCARII
                - EXUSIAI -PUTERI -SPIRITELE FORMEI -ELOHIMI
                                  -aceasta este cea dea doua triada.
                - ARHAI -PRINCIPATE -SPIRITELE PERSONALITATII
                - ARHANGHELI
                - INGERI -aceasta este cea dea treia triada, entitatile din aceasta triada
                               sunt cele mai apropiate de om.
      Omul insusi  reprezinta cel de-al zecelea grad al acestei divine organizari ierarhice, el este in acelasi timp un rod si un scop al zeilor pe Pamant. Opera zeilor, omul are fata de el insusi si fata de Univers obligatia de a se perfectiona pe sine.
     CREATIA -Miscare, intrepatrundere, fiintare, dupa un Plan Divin, a puterilor celor noua Ierarhii Celeste, in care ELOHIMII au avut rolul principal. De la starea de caldura saturniana, de natura sufleteasca prin actiunea acestora este separata lumina de intuneric in prima zi a Creatiei. O zi a Creatiei, in acceptiunea Stiintei Spirituale este altceva decat cele 24 de ore.
     In filozofia gnostica cuvantul Eoni nu se refera la timp ci la Entitati care conduc Evolutia si se succed unele dupa altele, in sensul ca un prim Eon actioneaza, actiunea lui este preluata de un al doilea, contribuind el insusi cu actiunea sa,  apoi totul este preluat de un al treilea s.a.m.d. . Acelasi lucru il exprima cuvantul ebraic "yom" care in Biblie inseamna "zi". "Yom" este o Fiinta Vie, o Entitate Vie si reala. Daca facem analogie cu limbile ariene vedem ca si aici cuvantul Deus-Zeu, Dumnezeu este inrudit cu dies-zi, acesti termeni avand origine comuna. In vremurile stravechi era o stransa legatura intre "zi" si o fiinta divina. In mod special cuvantul "zi" este legat de Arhai -Spiritele Personalitatii -Spiritele Timpului care indeplinesc, executa planul pe care, in linii mari, il traseaza Elohimii.
      In momentul in care Elohimii au separat Lumina de Intuneric prin intrepatrunderea diferitelor eteruri: de lumina, sunet, viata ei trec in sarcina Arhailor executarea a ceea ce au ordonat. Asadar Geneza ne arata ca Elohimii au trasat marile linii conducatoare ale existentei terestre, dar implinirea lor le revine ca sarcina Arhailor -Spiritelor Timpului. Viata pe Pamant se tese, asadar datorita Elohimilor si Arhailor.
      Elohimii au separat Lumina de Intuneric "si afost seara, si a fost dimineata, prima zi", apare deci o alternanta si acesta este rezultatul actiunii Spiritelor Timpului. Cuvintele ebraice "ereb" - "seara" si "boker" - "dimineata" exprima si ereb -haos, boker -ordine pentru ca la inceput a domnit haosul urmat apoi de starea de ordine, de armonie ca urmare a actiunii Spiritelor Timpului.
      Daca lumina, ordinea, armonia este rezultatul actiunii Arhailor, tenebrele, intunericul, viata substantei elementare sunt tot o realitate spirituala? Daca da atunci in spatele lor sunt deasemenea Entitati Spirituale. Rudolf Steiner spune ca in starea planetara SATURN, care era un mare glob caloric, Arhaii au atins nivelul de om. Dar nu toti au evoluat spre lumina, ajungand lumina, o parte a lor au ramas pe loc in starea Saturniana, ei sunt TENEBRELE -"LILITH".
      YOM si LILITH reprezinta doua grupe de Entitati Superioare, din Ierarhia Cereasca, sunt Spirite ale Timpului, Spirite ale Personalitatii cu ajutorul carora Elohimii tes Viata pe Pamant.
      In momentul in care Elohimii se decid sa finalizeze crearea omului, Ei au nevoie de un ajutor care se afla deasupra SERAFIMILOR si spre care se inalta privirea lor spirituala. Pentru a-si desavarsi opera, grupul de sapte Elohimi a trebuit sa se depaseasca pe ei insisi, in sensul ca ei devin o UNITATE. Omul creat in ziua a sasea este un rezultat al actiunii fiecarui Elohim ce indeplinea o activitate individuala. Omul era ca o reprezentare in care toti se reuneau. Aceasta reprezentare nu era inca o realitate si nu a devenit realitate decat atunci cand ei au creat un produs comun transformand realitatea lor intr-o realitate efectiva.
     Acesta este momentul exprimat in Geneza prin IAHVE- ELOHIM sau DOMNUL DUMNEZEU.

Niciun comentariu: