miercuri, 17 februarie 2010

CELE TREI MARI SUFERINTE ALE LUI IISUS DIN NAZARET. DIN CRONICA AKASA. -partea a-II-a


       "Cand cineva se afla, parca, pe o insula sufleteasca, impreuna cu ceva pe care, la fel ca El, care inca din copilarie simtea ce simte fiecare om, si ai vrea sa-l daruiesti tuturor oamenilor, dar nu poti sa-l daruiesti din cauza ca vezi cum sufletele au coborat pe o treapta de unde nu mai pot primi asemenea lucruri, cand cineva simte toate acestea... atunci acel om se pregateste in vederea unei misiuni. Pentru o misiune se pregatea Iisus din Nazaret". Despe aceasta misiune a lui Iisus din Nazaret, despre durerile si suferintele, legate de caderea omenirii, dureri si suferinte atat de intense incat nu ne putem imagina, dureri si suferinte care s-au transformat, in sufletul Lui, ca de la sine in Iubire, intr-o uriasa forta de iubire fata de aceasta omenire, incercam sa scriem, in continuare ajutandu-ne de opera lui Rudolf Steiner .


       Extraordinara sensibilitate sufleteasca a copilului Iisus Natanic, la doisprezece ani este intregita de o forta interioara ce venea din Eul Lui Zaratustra ce intrase in El, forta interioara prin care primea strafulgerari prin iluminare, iluminari care se refereau la intreaga evolutie a poporului Evreu. Percepea in sufletul Lui, ca pe o inspiratie launtrica, nemijlocita, directa, ca un glas, ce venea dinspre lumea Spirituala, dinspre marea Bath-Col. Marea Bath- Col care le-a vorbit in vremurile stravechi profetilor, acea invatatura originara, acum, in vremea Lui Iisus, nu mai era decat o ramasita saracacioasa printre farisei si carturari. Acele revelatii glorioase, din vremurile vechi, nu mai era nimeni sa le inteleaga, baiatul Iisus simtea acest lucru in sufletul lui cu o mare suferinta. Traia in sufletul Lui suferinta singuratatii izvorata din neputinta de a darui ceea ce simtea venind dinspre marea Bath-Col, traia suferinta izvorata din decaderea oamenilor, din neputinta lor de a mai intelege marile revelatii. Aceasta a fost marea suferinta pe care a trait-o baiatul Iisus intre 12 si 18 ani, suferinta legata de decaderea poporului Evreu. .

       Intre 18 si 24 de ani Iisus din Nazaret calatoreste in mai multe tinuturi, perioada in care cunoaste lumea pagana. Calatorea, se oprea pentru un anumit timp intr-un anumit loc si lucra, apoi iar calatorea, iar se oprea si lucra ... . Oriunde se oprea, oamenii cu care vorbea simteau cum vine inspre ei o putere de bunavointa si iubire atat de mare incat deseori dupa plecarea Lui, vorbind despre El aveau impresia ca e cu ei si ca il vad. In calatoriile sale a ajuns, la un moment dat, intr-o localitate plina de nenorociri; lacasul de cult era cazut in ruina, preotii l-au parasit; oamenii din locul acela traiau in mizerie, erau bantuiti de boli, dar mai mult decat atat sufereau pentru ca preotii ii parasisera si nu mai aveau cine sa le oficieze jertfele la altar. Cand l-au vazut pe Iisus credeau ca le-au venit un preot, dar n-a fost asa. Privind spre oameni, spre multimea care se adunase, a vazut printr-e ei multe entitati demonice, mai mult decat atat altarul cazut in ruina era inconjurat de entitati demonice. Atunci a avut o viziune, intr-o alta stare de constienta, a ceea ce a fost candva religia pagana, cand in vremurile stravechi la aceste altare de jertfa se revarsau, in rugile oamenilor, puterile Inaltelor entitati spirituale. In locul lor erau acum in jurul altarului, fiinte demonice. A simtit in sufletul Lui, in adancul sufletului Lui, aceeasi suferinta a decaderii omenirii ca si in cazul religiei iudaice. In acele mari suferinte, legate de decaderea paganismului si iudaismului, Iisus din Nazaret a simtit, in sufletul Lui, ca ceva care-i spunea ca oamenii au nevoie de ceva nou, de un impuls absolut nou.

       Dupa varsta de 24 de ani, Iisus din Nazaret a intrat, pana la 30 de ani, in legatura cu esenienii, traind destul de mult timp intre ei. Aici avea sa traiasca cea de-a treia mare suferinta. Traind printre ei a ajuns sa cunoasca din tainele lor cele mai adanci, El a aflat taina esenianului, calea prin care putea fi regasit accesul la lumea divin -spirituala. Traind printre esenieni si afland aceste lucruri, inima Lui a inceput sa se umple de bucurie pentru faptul ca se poate gasi o noua cale ce duce spre inalturi. Aceasta bucurie avea sa fie spulberata in urma unei experiente personale. Iesind intr-o zi dintr-o asezare eseniana a vazut cum din fata portii acelei asezari parca fugeau doua fapturi: erau Lucifer si Ahriman. Apoi a avut mai des aceasta viziune, cand trecea prin poarta esenienilor, fapt ce a facut sa se nasca in sufletul Lui convingerea-traire ca drumul urmat de esenieni face ca Lucifer si Ahriman sa nu se poata apropia de ei. Si pentu ca Lucifer si Ahriman nu se puteau apropia de esenieni, ei se duceau la ceilalti oameni din afara. Aceasta a fost cea de-a treia mare suferinta a Lui Iisus din Nazaret, faptul ca un grup de oameni izolati puteau sa ajunga pe inalte culmi spirituale, dar pentru aceasta plateau ceilalti care erau in lume, unii obtineau desavarsire pe socoteala si suferinta celorlalti. Astfel Iisus din Nazaret intre 12 si 30 de ani a vietuit de trei ori evolutia omenirii, trecand prin trei mari suferinte.

Niciun comentariu: